2022-03-05 838 瀏覽
秘製豬扒酸辣米線 $40呢間嘢都算略有名氣,用秘製豬扒擺埋上店名,咁冇得唔揀豬扒啦🤔講下湯先~ 叫咗中辣,望落唔算成碗油;一飲落係五小辣度,但酸味呢??失蹤了嗚嗚,咬到酸菜先會有少少酸;湯底就正常啦,唔特別香濃但唔係非常味精但唔知點解食食下佢有啲麻,個嘴痺痺哋,又幾爽皮,但整體食落似麻辣多啲😂個招牌豬扒又真係幾好食,調味適中,唔會炸到乾晒,又冇食到梳打粉味;有三舊大大塊,有啲厚度,都算抵食der (欣賞有厚度嘅豬扒,欣賞自己🥰)米線就正常啦~ 我幾中意佢面頭啲花生,炸到好香口,扑扑趣,開心仔;隔離枱個女仔夾哂啲花生落枱我心諗jm9??整體覺得唔錯,抵食嘅,經過開可以一試,但唔需要特登嚟食(暫時覺得會特登去排隊食嘅只有老闆娘)另外一提嘅係另一碗嘅蕃茄湯都真係幾難食下,建議唔好試,伏過直升機;都係食返豬扒酸辣啦😂
秘製豬扒酸辣米線 $40