2022-05-29
平日夜晚鰂魚涌比較清靜可以坐到卡位😆日系藤織間隔營做出休閒的感覺而且私隱度高~ 又好好坐~啱晒傾計落地玻璃窗口可以靜望街景, 好chill 😚 我係俾佢嘅甜品吸引而嚟嘅😚原來主菜都好多選擇, 食物無令人失望!🔸綠茶芭菲 💓𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗣𝗮𝘁𝗳𝗮𝗶𝘁 ($𝟱𝟴)超鍾意呢個芭菲!!! 佢嘅賣相好吸引😻綠茶味雪糕香濃幼滑豆腐味雪糕清新面層加左蕨餅+紅豆蓉中層就有原味和抹茶味糯米丸子~仲有忌廉,奶蓋,穀物脆脆係好多層次嘅甜品,口感好豐富最底層仲有香濃的綠茶奶蓋~ 成個甜品品算好甜,份量都幾多!兩人share最好💛總結呢個甜品真係好有驚喜!!!🔸士多啤梨芝士奶蓋牛角包窩夫🥐🧇 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗖𝗼𝘃𝗲𝗿 ($𝟱𝟴)呢個係用牛角包麵團放進窩夫機做出來的窩夫😗面層的士多啤梨和芝士賴蓋好吸睛~第一次食牛角包窩夫,幾有趣~ 外形係waffle,食落去係牛角包果種酥皮~比較有咬口幼滑鹹香的芝士奶蓋+ 微甜嘅草莓雪糕+ 偏酸的脆脆士多啤梨乾仲有好fresh的香甜士多啤梨醬整體口感和味道豐富~兩人share覺得好唔夠喉🤪🔸紐西蘭藍青口配香草牛油清酒汁𝗡𝗲𝘄 𝗭𝗲𝗮
可以坐到卡位😆
日系藤織間隔營做出休閒的感覺
而且私隱度高~ 又好好坐~啱晒傾計
落地玻璃窗口可以靜望街景, 好chill 😚
我係俾佢嘅甜品吸引而嚟嘅😚
原來主菜都好多選擇, 食物無令人失望!
🔸綠茶芭菲 💓
𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗣𝗮𝘁𝗳𝗮𝗶𝘁 ($𝟱𝟴)
超鍾意呢個芭菲!!!
佢嘅賣相好吸引😻
綠茶味雪糕香濃幼滑
豆腐味雪糕清新
面層加左蕨餅+紅豆蓉
中層就有原味和抹茶味糯米丸子~
仲有忌廉,奶蓋,穀物脆脆
係好多層次嘅甜品,口感好豐富
最底層仲有香濃的綠茶奶蓋~
成個甜品品算好甜,份量都幾多!
兩人share最好💛
總結呢個甜品真係好有驚喜!!!
🔸士多啤梨芝士奶蓋牛角包窩夫🥐🧇
呢個係用牛角包麵團放進窩夫機做出來的窩夫😗
面層的士多啤梨和芝士賴蓋好吸睛~
仲有好fresh的香甜士多啤梨醬
整體口感和味道豐富~
兩人share覺得好唔夠喉🤪
🔸紐西蘭藍青口配香草牛油清酒汁
𝗡𝗲𝘄 𝗭𝗲𝗮𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗕𝗹𝘂𝗲 𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗛𝗲𝗿𝗯 𝗮𝗻𝗱 𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿 𝗦𝗮𝗸𝗲 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 ($𝟭𝟭𝟴)
呢個青口好鮮甜,牛油香草汁幾香!
🔸 黃金蟹肉萵筍忌廉蟹籽扁意粉
𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗔𝘀𝗽𝗮𝗿𝗮𝗴𝘂𝘀 𝗟𝗲𝘁𝘁𝘂𝗰𝗲 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗥𝗼𝗲 𝗶𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 ($𝟭𝟱𝟴)
意粉好香鹹蛋黃味,一放低就聞到好香!
咸香味嘅意粉,仲有唔同口感的食材:
菇、蕃茄仔、萵筍同埋焦糖杏仁片等等
杏仁片有好香的果仁味👍🏻 唔錯!
最後要讚一下呢度嘅店員服務好好
會留意你有咩需要😉