2019-10-01 18 瀏覽
呢間日式餐廳可以話係類此居酒屋,但環境裝修就高級好多,又比較寧靜~餐牌有刺身,小食,燒物,同一啲新鮮直送嘅食材~地下喺bar 枱,可以一路欣賞廚師製作美食又可以傾下計咁,樓上就喺tatami 型式。如果唔知想食咩,可以問下廚師今日有咩好推介,或者試下日本直送刺身~我地試左直送池魚同白魚刺身 價錢大約三百幾~燒魚都喺店內值得推介嘅,價錢跟番時價,呢條燒章紅魚利用鹽燒嘅方法,保留左入邊嘅肉汁,可以先試下魚肉嘅原味之後點啲醬汁可以提昇味道~燒物我地仲食左咗秋葵同埋燒粟米。粟米超香甜!秋葵同上面嘅木魚味道非常夾!最後要推介呢度煮牛舌!個汁有少少薑味,牛舌好入味,口感又夠淋!呢度除左日式菜式,都有個好特別嘅自家熟成牛扒,喺店內將肉例如美國西冷,放喺熟成專用櫃30日,令牛肉更美味~我下次都想試!

我地試左直送池魚同白魚刺身 價錢大約三百幾~