2020-05-29 164 瀏覽
今日係元州商場,經過媽咪隨意屋見到個店員好熱情咁介紹餐單,所以就試下啦! 🤣因為阿妹唔係好肚餓,所以我地就嗌左鮮肉船粉(牛)套餐配泰式凍奶茶、沙爹串燒雞、雞軟骨同菠蘿蝶豆花。鮮肉船粉(牛)好足料!除左有牛肉片之外,仲有好彈牙嘅肉丸同炸豬皮最正嘅就係面頭有唔少九層塔!(個人超鍾意食九層塔😍)啲粉嘅份量都唔少,唔會食幾啖就無曬粉。我亦好鍾意粉嘅質地,啱啱好,有咬口。而湯嘅味道就似越南湯河,所以鍾意食越南粉嘅一定會覺得唔錯。泰式奶茶係店員推介。一開始有啲驚會好甜,但飲落完全唔係平時泰式奶茶嗰隻死甜。好正!🤩如果想挑戰泰式奶茶,又唔鍾意飲咁甜,絕對可以一試。雞軟骨份量超多!不停食都仲有咁。炸得好脆,又唔會淨係食到層炸粉,好有咬口!大推!!!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️沙爹串燒雞肉製超滑!聽老闆娘介紹試下唔點汁食, 啲雞肉都好夠味。咁當然鍾意濃味啲,點汁食就仲惹味。菠蘿蝶豆花個漸層好靚,岩曬打卡。(老闆娘話絕無色素添加,所以可以放心飲)飲落好清爽,似檸檬梳打,有菠蘿粒就更添口感,夏天就最啱飲。😋仲有就係依間店嘅食物係唔落味精,所以唔會有食完好口渴嘅問題。下次再經過一定會試埋熱門嘅海南雞飯!

鮮肉船粉(牛)好足料!
除左有牛肉片之外,仲有好彈牙嘅肉丸同炸豬皮
最正嘅就係面頭有唔少九層塔!(個人超鍾意食九層塔😍)
而湯嘅味道就似越南湯河,所以鍾意食越南粉嘅一定會覺得唔錯。
鮮肉船粉(牛)

泰式奶茶係店員推介。
如果想挑戰泰式奶茶,又唔鍾意飲咁甜,絕對可以一試。
泰式奶茶

雞軟骨份量超多!不停食都仲有咁。
雞軟骨

沙爹串燒雞肉製超滑!
聽老闆娘介紹試下唔點汁食, 啲雞肉都好夠味。
咁當然鍾意濃味啲,點汁食就仲惹味。
沙爹串燒雞

菠蘿蝶豆花

下次再經過一定會試埋熱門嘅海南雞飯!
鮮肉船粉(牛)
泰式奶茶