2022-02-19
近排冇得晚餐冇得堂食🥺唯有午餐食,約咗朋友仔喺旺角行街,一鍋堂火鍋放題我諗冇邊個未食過,水準有返咁上下唔使擔心。坐得幾舒服嘢食唔錯~🤓$178 /100分鐘任食放題。湯底方面選擇好多,近排新出左周打蜆忌廉湯/蕃茄羅勒湯,係旺角店限定😀忌廉湯咁正一定唔可以錯過,另外加$50就可以要鴛鴦湯底,另外嗰個要咗胡椒豬肚湯。近排天氣咁凍打邊爐就最啱,入到去見到嘢飲貴勁多款,除咗有常見嘅汽水之餘,仲有餐廳自家茶,薄荷烏龍、碟豆花茶,等等,都係比較新穎。火鍋肥牛算唔錯,好薄幾香牛味,幾秒就食得,任食牛來講非常不錯。海蝦肉質爽口,正。值得一讚係有手脷心托,因為喺其他地方未食過。切得好薄,有少少脂肪黐住,有咬口之餘好香牛味,勁好食!!!!另外勁推介手打三寶丸,勁香口。麻辣豬肉餃,入面啲麻辣汁滲晒出嚟,熱辣辣好好食。火鍋配料比足,唔會偷偷地比少啲你🤣蔬菜方面同其他日式火鍋餐廳一樣,係自助,睇落清潔得都好乾淨,可以放心食用,仲有羽衣甘藍添😚感覺都唔錯。丸類都唔少基本上嘅腸仔、芝士魚腐、牛丸等等都有齊,好乾淨。飲品方面,有無糖有低糖,種類選擇多。甜品更加正就係有我最愛嘅芝麻雪糕🍦好正