2019-11-29 621 瀏覽
今晚靚靚表姐帶我來這間日式餐廳食飯今次我地由廚師發辦真鯛刺身柚子粉配鮟康魚肝 - 魚味濃郁,一點腥味都無,配埋面頭柚子粉,食落十分清新鮟康魚肝係第一次食魚味都幾濃,配埋秘製醬汁,酸酸地可以平衡返啲魚味還有原隻炸蟹仔,可以全隻食架,超特別北海道厚岸蠔 - 生蠔好肥美食落鮮甜唔腥海水味不太重,以淡淡蠔味為主,超想食多幾隻呀粒貝刺身配岩鹽 - 刺身非常新鮮,粒貝食落好爽口,而且十分鮮甜,好食吞拿魚沙律配吞拿魚赤身 - 最後一道前菜係吞拿魚,吞拿魚配埋醬汁酸酸甜甜,好開胃跟住有幾款壽司:曹以、青羽太配柚子胡椒、系撚鯛、海膽配赤蝦、大拖羅。這些魚都不是成日可以在壽司鋪食到呀坐在吧台的好處是可以睇到師傅整壽司,感覺超新鮮師傳上每款壽司都有專業的解釋呢抵讚這麼多款壽司,本人覺得最好食最鮮甜的是大拖羅,超肥美,必食!燒白鱔 - 燒白鱔又係必食!白鱔超肥美燒完之後,魚油散發出陣陣油甘香炒鮑魚 - 炒鮑魚如果過老過熟就會好難咬,但廚師掌握火喉掌握得剛剛好,熟得來-點也不老醬汁調味都剛剛好,不會太咸,又帶得出鮑魚鮮甜味,正今晚我倆食得好滿足,多謝表姐的好介紹,哈要注意是菜式會根據當日食材來決定的。
今晚靚靚表姐帶我來這間日式餐廳食飯
今次我地由廚師發辦

鮟康魚肝係第一次食
魚味都幾濃,配埋秘製醬汁,酸酸地可以平衡返啲魚味
還有原隻炸蟹仔,可以全隻食架,超特別

北海道厚岸蠔 - 生蠔好肥美
食落鮮甜唔腥
海水味不太重,以淡淡蠔味為主,超想食多幾隻呀

坐在吧台的好處是可以睇到師傅整壽司,感覺超新鮮
師傳上每款壽司都有專業的解釋呢
抵讚

燒白鱔 - 燒白鱔又係必食!白鱔超肥美
燒完之後,魚油散發出陣陣油甘香

醬汁調味都剛剛好,不會太咸,又帶得出鮑魚鮮甜味,正

今晚我倆食得好滿足,多謝表姐的好介紹,哈

要注意是菜式會根據當日食材來決定的。
2019-11-27