2025-03-07 722 瀏覽
今日黎到旺角呢間朋友介紹既清酒吧,聽佢日日係咁講,等我就黎睇下係咪真係咁正先!睇個門面又真係好型好高級咁,六角形落地大玻璃真係呢到先有,入門口個下咪話都幾有儀式感黎到試左呢間老細介紹既咲耶莫純米吟釀,真係無介紹錯米香味好出,亦唔會好重酒精味,入口好香醇前菜梅子蕃茄,浸到蕃薯甜甜地吸晒啲梅味勁香胃,估唔到又好夾酒盜芝士,好濃味一啲都唔膩,配酒一流!呢到主打串燒,全部都係即叫即製,仲要現場睇到係用炭火燒,食物黎到都係有一股炭燒味好香,聞到都垂涎三尺食指大動特別要一提牛舌芯,厚切得黎唔會好硬反而好爽口彈牙,肉味香濃另外黑色既墨魚汁香腸亦好特別,同樣係彈牙唔同一般啲個淋晒既腸仔豚肉生菜卷勁大份,一放低已經聞到香,中間夾左生菜爽口好有口感炸紫菜墨魚滑,紫菜炸到真係勁脆身,少少似小老板咁但無咁硬,夾埋墨魚滑好鮮味香蔥蘭王蛋飯,蔥花多到睇唔到啲飯勁興奮中間蔥味既朋友一定唔可以錯過,撈勻隻日本蛋同底下啲醬油一齊食無得輸

黎到試左呢間老細介紹既咲耶莫純米吟釀,真係無介紹錯
米香味好出,亦唔會好重酒精味,入口好香醇

前菜梅子蕃茄,浸到蕃薯甜甜地吸晒啲梅味勁香胃,估唔到又好夾

酒盜芝士,好濃味一啲都唔膩,配酒一流!

特別要一提牛舌芯,厚切得黎唔會好硬反而好爽口彈牙,肉味香濃

香蔥蘭王蛋飯,蔥花多到睇唔到啲飯勁興奮