2023-05-26
呢間餐廳主魚生丼飯🍣但都有日式便當等等🍱我同朋友都好鍾意食帶子左口魚同三文魚刺身🐟呢度冇一個當飯有齊三樣,所以我地嗌咗一個比目帆立丼同一個三文魚親子丼share😆 •ᴗ• 比目帆立丼 $158 有火灸左口魚裙邊、灸燒帆立貝、三文魚籽、蟹籽🦀同一塊印有漁吉嘅玉子😆食材堆到滿滿的,賣相好靚🥹帆立貝清甜爽口,表面燒過,好香口🤤左口魚口感好嫩滑,帶有魚油嘅香味🤤🤤玉子甜甜地富有蛋香🥚另外醋飯都做得好好👍🏻用咗珍珠米,煙煙韌韌🍚而且好夠醋味🫄🏻好開胃•ᴗ• 三文魚親子丼 $148 配料有三文魚,三文魚籽同玉子🌟三文魚份量好足!有成八塊超厚切🥺魚生好新鮮!入口軟稔,柔軟有彈性,而且好肥美,一啖咬落去勁滿足🤤三文魚籽富有鹹香,配埋玉子同醋飯,口感好有層次平日經常去觀塘食lunch,都唔知原來呢度有一間日本餐廳🎌🎏下次想食魚生的話,呢間都係一個唔錯嘅選擇🌟
•ᴗ• 比目帆立丼 $158
•ᴗ• 三文魚親子丼 $148