2022-12-16
唔知聖誕節或者慶祝節日會想去邊度食野呢?又會唔會諗到頭痕呢? 😳最近我想慶祝聖誕節🎄然後用左勁耐時間搵左間餐廳,食落質素勁好,值得一試,係一間好有心的餐廳呀👍極品海膽魚子醬多士 $268呢個魚子醬海膽多士真係唔講得笑🙈唔好睇佢細細舊咁樣,佢個海膽勁厚,成2cm咁一啖都食唔晒,海膽勁鮮甜新鮮,魚子醬好飽滿甘甜,食完好滿足🤤法式龍蝦湯 $168龍蝦湯就咁聞都聞到濃濃的海鮮味,飲落好似放左好多龍蝦膏落去煲呢個湯咁,面頭仲有啲拉花,成碗湯整到好靚!佢仲會跟埋一塊蒜蓉包,點落去碗湯度食,索晒啲湯汁精華😍 湯入面仲有啲龍蝦肉食到,真材實料!😻威靈頓牛柳 $438主菜方面,我地叫左威靈頓牛柳,想食好耐啦,終於試到😝 落單果陣佢會問你想要幾成熟,我地揀左5成熟😋黎到係粉紅色的個牛肉仲係,食落勁鮮嫩,仲好有牛肉香味,酥皮好薄好酥脆😎佢會跟左啲配菜做伴碟,令你食落都唔覺得滯🤩黑松露忌廉半熟帶子薏米飯 $218見到佢地呢度個飯係好特別,會用薏米去取代平時我地食開的飯!飯的面頭有勁大pat黑松露醬,仲有兩粒好厚身的半熟帶子,食落好有咸香同鮮味😍咁特別就緊係要試下啦🤤 食落個飯係好有口感,而且個薏米都好索汁,食
極品海膽魚子醬多士 $268
法式龍蝦湯 $168
威靈頓牛柳 $438
黑松露忌廉半熟帶子薏米飯 $218
見到佢地呢度個飯係好特別,會用薏米去取代平時我地食開的飯!飯的面頭有勁大pat黑松露醬,仲有兩粒好厚身的半熟帶子,食落好有咸香同鮮味😍咁特別就緊係要試下啦🤤 食落個飯係好有口感,而且個薏米都好索汁,食到個黑松露味好濃,而且個醬好creamy,食落口好順😆整體黎講個飯都好特別,冇食過的朋友,無妨一試👍
Sexy on the beach $98
Puppy love $138
飲品方面,見呢間餐廳整cocktail 整得好出色,杯杯都好靚,所以我地都一人叫左一杯😎分別係Puppy love同埋Sexy on the beach😝 puppy love真係要叫呀,野飲黎到的時候有一個大波波,店員會叫你飲之前篤爆個波波, 然後有好多煙出黎,成件事勁igable😜 兩杯飲品都係有漸層,好清新,唔會好濃酒味,好易入口🤓
L'AMOUR (大埔)
大埔大埔太和路15號太和中心地下38號舖