2021-10-22 184 瀏覽
⭐️東南亞料理研究所⭐️📍:元朗宏業南街虹方地下5號舖⏰:11:30am-9:30pm⭕️:現金、八達通📎:朗屏西鐵站F出口朗屏8號隔離-巴東汁燴雙層牛肉漢堡配薯條- 💰98🌜呢個好推薦🙈超級滿足 牛肉好多汁 好大塊仲要係雙層! 軟冧唔鞋口 份量超足夠 再搭配埋生菜蕃茄 超級豐富!我地三個人切開share都夠食 薯條好香脆 好幼細 係我鐘意食既種類☺️再配埋辣辣地既蛋黃醬真系一流👍🏻-泡菜雞肉香蔥炒飯- 💰88🌜每一啖飯都沾滿左泡菜 雞肉唔鞋口 再搭配埋雞蛋、蔥花、芽菜 撈埋一齊食每一啖都好滿足🤣-班蘭青咖喱吉烈豬扒配珍珠米-💰88🌜好香既椰漿味 少少微辣 豬扒好香脆 唔會好厚粉 份量都唔少 白飯可以任添架!-泰式奶茶- 跟餐💰$15🌜有驚喜!奶茶上邊搭配左甜甜地既奶蓋 撈埋茶底好香既奶茶一齊飲 好順口香滑 好飲👍🏻追加小食:-巴東牛肉生菜包-💰38🌜牛肉份量都唔少 好嫩滑完全唔鞋口 用椰奶同香料熬煮 再配生菜包一齊食🥬-香辣雞翼-💰28🌜味道唔會太辣 比較似甜辣味多啲 少少脆口 雞翼一分為二 有6隻單骨雞翼🐥🌟新開嘅東南亞菜店舖 提供越南菜、泰國菜、印尼菜既Crossover 一坐低枱面已
⭐️東南亞料理研究所⭐️

-泰式奶茶- 跟餐💰$15
追加小食:
-巴東牛肉生菜包-💰38
-香辣雞翼-💰28

🌟新開嘅東南亞菜店舖 提供越南菜、泰國菜、印尼菜既Crossover 一坐低枱面已經有香茅水可以比大家任飲 餐廳既樓底好高 座位好乾淨 落地大玻璃 坐得好舒服 員工好有禮貌 食物質素唔錯 份量都好大份 如果細食嘅可以Share食到絕對冇問題!
總括黎講 性價比高份量大 價錢同食物環境成正比 經過元朗一定要過黎試下🥰🙈

📌Lunch set 11:30am-5:00pm(不設加一)📌

#香港美食 #平民美食 #元朗 #元朗美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #東南亞料理研究所 #東南亞 #fusion菜 #weviet #新派料理
2021-10-20