2022-12-20 85 瀏覽
今日黎到鮨政係香港仔呢間分店,都係好好坐,店員態度好好,最重要啲食物好好食。我地先黎個小食炸雞翼,香脆既雞翼炸到索索聲,皮好脆又好香,雞肉好滑好嫩,十級好食(☻-☻)壽司方面我地真係試勻咁濟,先叫一個壽司拼盤(上)($400),12件大壽司加6件三文魚細卷,好滿足呀!我特別中意食入面既吞拿魚同油甘魚腩,吞拿魚好新鮮,唔會好肥,但魚肉肉質好實,好有咬口,而且好鮮味。另外油甘魚腩好嫩好腍身,油香十足,好食到爆呀(^o^)/另外叫佐軟殼蟹卷,軟殼蟹好脆又有膏,好香同壽司飯好夾;火炙鰻魚壽司,鰻魚好香好厚,粒飯又唔會太大粒,食到壽司飯都有燒汁香,好味;香蔥吞拿魚腩軍艦,吞拿魚腩好肥美,淡淡既魚香係口入面唔散,香嫩好食;海膽壽司,海膽甘香新鮮,完全唔腥唔臭,海膽好濃稠好出色;醋青魚壽司,魚肉爽爽地幾有咬口,有啲醋酸酸地,加埋香蔥好開胃,好正(¯︶¯)我地仲叫埋蟹子沙律,蟹子好多,加上點晒沙律醬既青瓜絲撈埋沙律菜一齊食,好開胃好正呀^_^