家賀屋

Harvest House
2025-06-17 249 瀏覽
呢間銅鑼灣嘅居酒屋真系近期食過最鐘意嘅一間💙本身喺香港食居酒屋都唔平,依家做緊優惠,所以絕對抵食!半價食到北海道白象拔蚌,真系勁新鮮!出邊有個魚缸養緊🤣象拔蚌刺身食落又爽又甜,配埋Wasabi食,真系一啖接一啖😍從來冇食過象拔蚌膽嗰個位,因為一直都驚有腥味,但呢一個完全冇!個柚子酸汁令到佢酸酸甜甜,估唔到我竟然鐘意食😍💛半價時令生蠔嗰日系日本兵庫縣赤穗蠔~雖然唔系好大只,但系勝在夠爽~個人覺得都幾重海水味,個Cocktail Source都調得幾好~💛阿波美半熟雞肝串其實日本正宗食法真系半熟冇諗過喺香港都食到,因為始終唔系咁多人接受到唔熟嘅內臟但個人嚟講覺得半熟嘅口感先至系最好食😍呢個超加分!💛月見手切本鮪魚腩丼好多吞拿魚蓉,而且佢用咗腩位,所以食落更加肥美🫶🏻撈埋個蛋汁口感更加豐富,建議可以落少少豉油Wasabi落個飯度撈埋一齊食😚💛汁燒免治雞軟骨棒佢個月見汁真係近期食過最好食,免治雞軟骨棒唔係打得好碎嗰種,所以仲食到軟骨,令到個口感更加好🫶🏻我哋仲叫咗以下呢一啲,全部都係水準以上,如果唔知嗌咩跟住嗌就一定冇錯😆火炙厚切鮟鱇魚肝本鮪赤身醬油漬鹽燒本鮪魚下顎依家啤酒做緊半價,$39飲到

💛半價時令生蠔

💛阿波美半熟雞肝串

💛月見手切本鮪魚腩丼

💛汁燒免治雞軟骨棒

火炙厚切鮟鱇魚肝
本鮪赤身醬油漬
鹽燒本鮪魚下顎

依家啤酒做緊半價,$39飲到麒麟黑白啤,真係好開心!好有去日本食居酒屋嘅感覺,飲得夠爽🍻

甜品嗌咗椰子雪葩,好重椰子味,但又做到好清新🫶🏻話說而家嗌甜品可以畫碟寫字!畫得好靚😍