2024-03-21
呢日喺尖沙咀行街,搵到間佈局精緻嘅日式餐廳,見餐牌嘅食物種類選擇好多,亦相當啱口味,價錢亦好合理。兩個人唔算太肚餓嘅關係,點咗一個一人套餐,另外加串燒及飯團share食。佢嘅一人套餐,價錢係$258,已經包咗日式茄子、南瓜湯、胡麻豆腐沙律、吉列炸蠔、鐵板蒜香帆立貝、和風溫泉蛋拌飯、自家製嶡餅及飲品。呢個一人套餐入面嘅份量都幾多,尤其係胡麻豆腐沙律同鐵板蒜香帆立貝以及溫泉蛋拌飯,相當抵食。單點食品點咗串燒拼盤同埋燒飯團,兩款食物質素都好高。燒雞串燒拼盤 ($108)- 可在餐單上自數選三款串燒,點咗手打免治雞肉棒兩串及雞腎一串。免治雞肉棒肉質juicy好味,配以醬油及蛋,味道鮮甜。雞腎亦燒得非常惹味,下次可以試吓其他串燒種類。明太子日式燒飯團($46@)- 要讚一讚,佢嘅飯團上菜時熱辣辣,燒得好脆,帶少少飯蕉味,加上明太子嘅鹹香,真心好味。一人套餐飲品仲可選擇酒類,唔飲酒嘅我哋點咗薑檸黑蜜,薑味十分之勁,呢個好飲。餐廳店員非常細心,服務殷勤。店內佈置有心思,亦提供多款酒類飲品選擇,適合同朋友食飯傾偈。
單點食品點咗串燒拼盤同埋燒飯團,兩款食物質素都好高。