2021-12-13
想食好耐既一間餐廳~聽過好多朋友介紹終於抽到時間約埋男朋友一齊入元朗食餐廳門面已經好有特色~行過見到都會想入去裝潢簡單得黎但唔會單調~牆壁都掛有幾幅日本特色既壁畫Drink Menu好多選擇~~由其清酒 鍾意清酒既朋友一定唔會失望!廚師推介既菜式十分優惠~火炙左口魚群邊壽司/油甘魚壽司火炙左口魚群邊壽司油脂豐富!入口即溶~食完成個口腔都好香油甘魚好新鮮,口感好豐富~而且無根三文魚腩刺身大大件非常厚~亦都好新鮮適當既脂肪令到口感一流~食完仲有少少飽tim原條燒魷魚上盤時已經非常吸引,加埋醬汁燒睇見都覺得惹味食落當然唔會失望,魷魚爽口彈牙非常新鮮,加埋醬汁令到味道上除左鮮味都會食到其他味~豚肉紫蘇廣島蠔串蠔好新鮮呀!完全唔會腥而且非常Juicy,紫蘇既味道好特別,配合豚肉同蠔真係一流!鹽燒雞翼/串燒菠蘿鹽燒雞翼大大隻~肉質鮮嫩唔會柴~外皮燒得脆身,好味!串燒菠蘿好甜好多汁~又可以幫助解膩牛肉壽喜鍋牛肉脂肪會佔多少少,但作為壽喜燒係無問題~冬天食壽喜燒真係好正呀~食完個人暖粒粒D湯仲可以拎黎當泡飯咁食~超正呀!菠蘿雪芭食完成餐飯,最後當然叫返個甜品作為一個完滿既句號啦~依個菠蘿雪芭真係好驚喜
終於抽到時間約埋男朋友一齊入元朗食
餐廳門面已經好有特色~行過見到都會想入去
裝潢簡單得黎但唔會單調~牆壁都掛有幾幅日本特色既壁畫
廚師推介既菜式十分優惠~
火炙左口魚群邊壽司/油甘魚壽司
油甘魚好新鮮,口感好豐富~而且無根
三文魚腩刺身
適當既脂肪令到口感一流~食完仲有少少飽tim
原條燒魷魚
豚肉紫蘇廣島蠔串
鹽燒雞翼/串燒菠蘿
串燒菠蘿好甜好多汁~又可以幫助解膩
牛肉壽喜鍋
冬天食壽喜燒真係好正呀~食完個人暖粒粒
D湯仲可以拎黎當泡飯咁食~超正呀!
菠蘿雪芭
食完成餐飯,最後當然叫返個甜品作為一個完滿既句號啦~
依個菠蘿雪芭真係好驚喜呀!好用心!成個菠蘿上~賣相靚之外 味道都好好食
不斷用匙羹刮黎食~好Yummy
依間野真係無令我地失望呀!不往專程入黎元朗食~
員工服務態度又好,食物又高水準~成餐飯都好開心
下次有機會會再黎食!!