2023-04-24 265 瀏覽
🍾打邊爐就打得多喇🔥今晚就係旺角呢間日式火鍋店試吓用香檳黎打邊爐🥳🏮餐廳樓底夠曬高💯而且枱與枱之間🈳️間感充足👍枱又夠闊夠大打邊爐🥳佢哋有幾款唔同嘅湯底🔥我哋樣樣都想試🤭🈶️茨城縣嘅「鮟鰊魚肝「同埋「塩味」湯底🐠如果你食得辣嘅話仲有大分縣嘅「激辛湯」🌶️我哋最後就揀咗個好特別又未試過嘅廣島縣嘅「廣島蠔香檳鍋」試吓🥳我哋都係第一次用香檳去打邊爐🔥《廣島蠔香檳鍋》▫️廣島縣嘅蠔8大隻▫️虎蝦兩隻▫️極豐富蔬菜拼盤▫️特式芝士雜炊 (每個套餐都有包)追加▫️帶子▫️蟹鉗 🔥揀好套餐之後☺️店員就會攞枝好大枝嘅香檳過嚟✅將香檳慢慢倒入去個湯底入面🍾再等一陣🔥我哋就見到個鍋出現咗濃密嘅泡泡🫧加埋香檳散發出黎嘅香味🍾呢個體驗對我黎講係好特別添💯呢個湯底同海鮮嘅配搭真係超夾💯海鮮本身自己嘅鮮味已經好正🔥特別係啲廣𡷊蠔呀📌建議灼佢4⃣️5⃣️秒就可以即刻食喇🦪啲蠔加埋香檳獨有嘅香味🔥真係不得了👍👍🥬佢哋每個餐都會🈶️一盤好大份嘅蔬菜拼盤🥬啱曬喜歡多菜少肉嘅我地❤️唔好睇少呢個餐😍食曬真係會好飽好飽架💯🍰開心果芝士奶油夾餅 $58🌈佢哋呢度啲甜品好特別架❤️出面都好少見到😍夾心餅鬆鬆脆脆而開心果又唔好甜👍芝士味好出✅唔錯🍰朱古力芝士奶油

《廣島蠔香檳鍋》
▫️廣島縣嘅蠔8大隻
▫️虎蝦兩隻
▫️極豐富蔬菜拼盤
▫️特式芝士雜炊 (每個套餐都有包)
追加
▫️帶子