2021-05-30
週末去尖沙嘴行街,下午唔太肚餓就去The One一間咖啡店食個輕食lunch。呢間cafe辦館位於The One 5樓,環境舒適好適合飲杯咖啡chill下。我地就叫咗一份吐司、牛角酥、兩件蛋糕同兩杯咖啡。-火腿芝士牛角酥🥐牛角酥焗得好香脆可口,食落滿滿牛油香🧈 味道同裡面夾嘅芝士同火腿好夾,做light lunch或下午茶都唔錯。-黑松露油芝士吐司🍞芝士份量好足料,切開有芝士拉絲效果,鍾意食芝士嘅朋友仔必點🧀 吐司都係即場即叫即焗嘅,所以食落熱辣辣夠曬新鮮呀👍🏻-北海道蛋糕🍰最後我地試咗兩款蛋糕,分別係抹茶紅豆蛋糕同柚子芝士蛋糕。柚子芝士蛋糕味道好清新,芝士味濃郁,唔會太甜。抹茶紅豆果然係無敵組合,味道好夾,但紅豆就略嫌有少少甜,蛋糕質感柔軟易入口。-嚟到辦館就當然要試吓佢哋嘅咖啡啦☕️ 我地叫咗鮮奶咖啡同玫瑰鮮奶咖啡。最特別係可以自選圖片印到咖啡上面,真係幾有趣😆 打卡必試呀📷
火腿芝士牛角酥🥐
黑松露油芝士吐司🍞