2019-07-29
推薦指數:🤩🤩🤩🤩同好朋友週末想搵個舒服悠閒的CAFE傾計, 我地就揀左Favilla! 位於觀塘的工廠cafe,地理位置都好方便好近地鐵站。😀Favilla Cafe走簡約風格,店內配上木傢俱或雲石餐桌,令人感覺好舒適好有家的感覺🥰☀️ALL DAY BREAKFAST就食得多啦,但平時都係食西式的多,食物配料都相對油膩!今次FAVILLA提供的ALL DAY BREAKFAST夠哂特別同小清新之選 ! 就係要推介比大家分別有和式、洋式同素食全日早餐! 😋全日早餐 HK$128🎏和式當然是有日本食材!呢個有蒲燒鰻魚、味噌炒蛋、香腸、是日沙律同牛油吐司!好有心思的吐司面仲烙印個Favilla的名 😄蒲燒鰻魚份量唔少,配埋炒蛋同沙律菜,成個感覺就好似食緊日式便當但又唔會過於肥膩👍🏻[洋式]全日早餐 HK$118♥️呢款全日早餐好豐富,而且食材用料非常新鮮!煙三文魚都係使用挪威的優質三文魚,煙三文魚卷成花朵的形狀,令人賞心悅目☺️另外仲有黑松露芝士味噌炒蛋,黑松露醬好突出,芝士味噌炒蛋好滑,兩者配合得剛好!互相提升食物的味道!令人一讚的係手作蕃薯蓉沙律,味道清新而且食到本身蕃薯的甜味,仲有新鮮的
[和式]全日早餐 HK$128
[洋式]全日早餐 HK$118
♥️呢款全日早餐好豐富,而且食材用料非常新鮮!煙三文魚都係使用挪威的優質三文魚,煙三文魚卷成花朵的形狀,令人賞心悅目☺️另外仲有黑松露芝士味噌炒蛋,黑松露醬好突出,芝士味噌炒蛋好滑,兩者配合得剛好!互相提升食物的味道!令人一讚的係手作蕃薯蓉沙律,味道清新而且食到本身蕃薯的甜味,仲有新鮮的沙律菜同蕃茄仔🥗好FRESH的ALL DAY BREAKFAST呀!!!
玫瑰花普洱茶 HK$42
好精緻的茶壺,女仔一定愛不釋手可以好好嘆茶~茶壺裡泡住玫瑰花普洱茶包,🌹普洱茶帶有淡淡的玫瑰花香好好飲。
Flat White 澳式鮮奶咖啡 HK$38
☕️Favilla除左係一個CAFE之外,平時都會舉辦唔同的WORKSHOP! 咖啡拉花班就係其中一樣啦!呢到的咖啡出品真係幾好唔錯,入口順滑唔苦澀,最欣賞係木製的咖啡盛合,好有質感🤗
DRINK MENU都係木製嫁,一塊木板刻上各款飲品~好配合呢個小文青CAFE的風格🍀
🎉今次探索工廠文青CAFE的體驗好有驚喜!同朋友大讚Favilla cafe! 除左食物質素好好,性價比高,最抵讚係店內面用心去製作食物同招待客人。
店內採用的食物都係優質的三文魚、日本鮮雞蛋、不添加味精等等!CAFE環境舒適,又唔會限時客人的用餐時間!絕對係同朋友談心的好地方哦👭