2021-05-27
今日去開西營盤,據聞第三街同高街好多野食,就決定喺呢頭食lunch。行嚟行去,見到呢間經濟又實惠,就一於試吓食呢間啦。Butter Chicken Quesadilla 牛油雞肉墨西哥餡餅$58呢個有10吋長,捲成一卷,切開咗兩半。入面爆汁。有好多雞肉、生菜,仲有啲芝士同醬汁。咁多樣嘢加埋,配埋有咬口嘅外皮,口感同味道都令人相當滿足。Cottage Cheese Panini Combo 雙層芝士壓烤三文治餐$64呢份三文治如果單買就$56 ,加$8就多罐汽水同埋薯條,咁抵我哋就加咗啦。薯條份量都幾多,同埋好香薯仔味,表面有啲調味粉,仲可以再點茄汁。雙層芝士壓烤三文治嘅芝士就真係好多,啱晒芝士迷,仲有好多洋蔥同生菜,都算均衡嘅一餐。麵包外脆內軟,又好香牛油味,正呀。呢一餐看似簡單,但食落殊不簡單,大滿足呀。
呢一餐看似簡單,但食落殊不簡單,大滿足呀。