估唔到科學園都有裝修骨緻,坐得舒服嘅西餐廳,音樂唔會太響太吵,冷氣少少凍,人唔會好多,傾計好舒服。仲有户外高枱高凳,秋天坐吹秋風一定好舒服。*巴馬火腿瑪格麗特披薩 $118一上菜就知道不妙,披薩邊一望就知又硬又乾,番茄醬顏色似茄汁,芝士少到喊,巴馬火腿差中之差,十分滿分我俾負100分。牛油果雞肉漢堡 $108估你唔到甘大個漢堡!麵包烘到脆香,但係乾咗啲,而且唔夠鬆軟同牛油香。大啡菇切片但冇切到底,原個大啡菇煎到又香又軟腍。牛油果雖然最外面有少少過熟,有開始爛嘅跡象,但入面熟度啱啱好,少少腍但又唔會一pat醬咁。雞肉漢堡扒相比之下差啲,有雞肉味而且juicy,肉扒夠厚,但雞肉唔夠紮實。一大啖食,係唔會食得晒,絕對要分開幾層食。薯條幼身,唔夠脆,好彩唔會油淋淋,但冇咩賣點。沙律菜新鮮,有啲油醋調味,可以解吓膩。我大推!韓國年糕卡邦尼 $108年糕唔係韓式圓柱體嘅年糕,係上海一片片嘅年糕,見到年糕嘅外型已經好失望。入面有唔少配料,洋蔥粒,煙肉粒,菇類,但卡邦尼汁好淡,唔似卡邦尼蛋黃味,又唔似白汁芝士味,怪怪地。蘆筍巴馬火腿班尼迪克蛋 $108Egg benedict係永遠嘅邪惡組合,水波蛋生
巴馬火腿瑪格麗特披薩 $118
巴馬火腿瑪格麗特披薩

牛油果雞肉漢堡 $108
牛油果雞肉漢堡

韓國年糕卡邦尼 $108
韓國年糕卡邦尼

蘆筍巴馬火腿班尼迪克蛋 $108
Egg benedict係永遠嘅邪惡組合,水波蛋生熟啱啱好,蛋黃流心,荷蘭醬份量啱啱好,唔會太多太膩。荷包蛋下面係蘆筍同巴馬火腿質素好普通,英式鬆餅好烘過但係偏乾。
蘆筍巴馬火腿班尼迪克蛋
2021-08-14