2020-05-15
又黎沙田覓食 見到呢間門口有隻個樣好萌嘅燒豬🤣比佢吸引左 入去試試佢地每個set都會有沙律 面豉湯 沙律夠新鮮 湯底亦有好甜嘅魚味 我地揀左豚肉鰻魚雙拼飯 豚肉雖然係薄身 但完全冇煮到乾左或者鞋左嘅情況 仲有肉汁喺中間 鰻魚就啱啱相反 好厚肉 成個組合大滿足!另外就係一set沙田店限定嘅和牛鐵板漢堡牛扒 配有多種蔬菜 炸薯角 仲有碟飯 食得我好飽😜 最重要嘅係佢個牛真係勁正 牛味香濃 但冇騷味 質感好滑 應該係因為肉同脂肪嘅比例平均另外勁讚嘅係跟餐加$8嘅四季柑汁 應該係用左梳打水做底 加埋個酸味較重又有番咁上下甜味嘅柑汁 成個感覺好開胃 而又唔知點解整到好凍 飲落好刺激 夏天更完美 好消暑🤤最後亦加左個小食 南蠻炸雞 炸得蘇脆 唔硬 我最中意係佢個醬 有啲似食土耳其菜嘅果種 有crossover 嘅感覺 有特色❤️