2021-11-04 70 瀏覽
今次黎到新開冇幾耐嘅神樂,一入餐廳感覺乾淨舒服,店員好客,印象不錯🥰神樂有午市套餐,客人可以自己選擇六件/八件/十件壽司,足足有24款選擇,當中有平食好少見嘅食材同款式😍午市自選壽司定食(付沙律及麵豉湯)午市壽司套餐會付送沙律同麵豉湯,沙律菜夠晒新鮮乾淨,用左芝麻醬拌勻,夠晒開胃🌸〰️八貫($158)〰️➿真鯛➿油甘魚➿赤身(吞拿魚背)➿帆立貝一開始會先上4件壽司,每嚿壽司裏面已經放左wasabi ,魚上面亦搽左醬油,已經夠晒味,同埋仲食到魚嘅鮮味😆 真鯛同吞拿魚背都係第一次食,一直以來都對吞拿魚冇乜好感,因為平時啲餐廳都唔太新鮮,好似食緊紙咁,但呢個吞拿魚背魚肉質鮮嫩,正😋 真鯛肉質爽滑,都唔錯😆➿火炙三文魚➿明太子帆立貝沙律軍艦➿松葉蟹肉軍艦➿蟹肉蟹膏軍艦軍艦壽司款式算多,而且配搭得好好🤩特別喜歡蟹肉蟹膏軍艦,蟹膏鮮甜,唔會苦,蟹肉絲絲分明,一啖食落去味道豐富,滿足🥰火炙三文魚亦係我印象最深刻嘅壽司😎三文魚肥厚,經火炙後好香,食落去三文魚嘅魚油標晒出黎,口充滿一陣魚油香,有驚喜🤣

午市自選壽司定食(付沙律及麵豉湯)

〰️八貫($158)〰️
➿真鯛
➿油甘魚
➿赤身(吞拿魚背)
➿帆立貝

➿火炙三文魚