2023-05-08 412 瀏覽
坐落在美孚較偏遠的山邊位置,只要沿著巴士總站旁的行人天橋跟寫著"饒宗頤文化館"的藍色指示牌一路行就不會迷路,預步行15分鐘。本以為只係打卡餐廳,未想到食物外觀,味道這麽高質。餐廳分indoor/outdoor ,任坐,任影,無限時,有超多打卡取景位可以讓緊張生活的香港人,遠離煩囂,輕鬆地放空一整日indoor/outdoor嘅環境都係用心佈置,眼目所見嘅攞設就像看著店主嘅私人珍藏,滿滿的童話夢幻感餐單簡而精--洋金菊柑橘茶--58$(pot)在咁好氛圍下,唔歎吓茶都對唔住個環境--藍橘柑蝶荳花梳打--$58打卡飲品--左: 朱古力咖啡--$48--右: 鮮奶咖啡--$42本身不是咖啡愛好者,作為咖啡外行人的我,卻感覺這杯咖啡又香又滑,好飲--鮮茄辣蝦意粉--$118入口味道,驚為天人,酸度啱啱好,意粉有咬口感,蝦肉彈牙,貪吃的我一路食巳一路諗下次再來都要encore--忌廉煙肉蘑菇意粉--$88意粉淋軟,忌廉汁口感濃稠,creamy,再加上芝士,非常好吃。--芒果蜜糖牛角酥窩夫-雲尼拿雪糕--$68超多手打忌廉,和一大球雪糕,混和用牛角包做的窩夫,入口大滿足食後感環境氣氛,食材質素,烹

可以讓緊張生活的香港人,遠離煩囂,輕鬆地放空一整日

餐單簡而精

--洋金菊柑橘茶--58$(pot)
在咁好氛圍下,唔歎吓茶都對唔住個環境

--藍橘柑蝶荳花梳打--$58
打卡飲品

--左: 朱古力咖啡--$48
--右: 鮮奶咖啡--$42

--鮮茄辣蝦意粉--$118

--忌廉煙肉蘑菇意粉--$88

--芒果蜜糖牛角酥窩夫-雲尼拿雪糕--$68

食後感

環境氣氛,食材質素,烹調方式,超有驚喜,而且食物份量偏大。器皿,用具,食物擺設,亦相當用心,CP值超高,有酒店级數。
  • 芒果蜜糖牛角酥窩夫--雲尼拿雪糕
  • 忌廉煙肉蘑菇意粉