【何文田】Top Blade Steak Lab Top Blade Steak Lab 係專門食平鐵牛扒嘅餐廳,香港有4間分店。上年造訪過銅鑼灣店,非常出色,今次試一試何文田店水準如何。😋平日晚上嚟食,可直接walk-in,星期六日嘅話都建議訂座,因為餐廳座位唔多。(我之前喺銅鑼灣嗰次冇訂枱大概等咗半個鐘)點餐後,會上咗薯條先。薯條應該撈咗少少松露油,有淡淡的松露香味,食到停唔到口,薯條仲可以無限添㗎!✨香草平鐵牛扒 $160平鐵flat iron係牛肩最嫩位置,整隻牛第二嫩的部位。餐廳建議食五成熟Medium ,表面煎香至微焦,切開仍然係好靚嘅粉紅色,入口軟嫩而且肉味豐富。簡單配搭新鮮迷迭香並沾少少海鹽,加一粒烤過嘅蒜,一齊食能提升牛肉嘅風味。另設50%增量只需+$70,無論大胃人士定小鳥胃嚟食都係性價比超高!✨Top Blade Steak Lab 📍何文田梭椏道4A號榮英大厦地舖
【何文田】Top Blade Steak Lab

✨香草平鐵牛扒 $160