2021-11-02 123 瀏覽
好懷念日本食Omakase,今日就打電話去位於旺角「初鮨」食返餐先👍坐喺吧枱度一路食一路欣賞師傅嘅製作過程,有一種置身於日本的感覺!我和男朋友每人點了一個「豐」呢個set,包括有前菜•茶碗蒸•特選刺身(4種). 日本時令直送生蠔 .季節一品料理 •壽司6件.海膽鵝肝脆脆•湯•甜品!刺身分別有帆立貝,鯛魚及八爪魚🐙帆立貝口感鮮嫩帶點爽脆鮮甜,鯛魚肉質新鮮,八爪魚口感豐富!拖羅魚油甘香。壽司有金目鯛、池魚、深海池魚、赤魚、鮫鰈魚和牡丹蝦,深海池魚肉質鮮嫩肥美,脂厚油香,金目鯛魚肉質細膩,油脂適中,個人比較鍾意佢嘅魚味😋其餘壽司質素都不錯👍日本時令生蠔🦪蠔肉肥美好creamy !茶碗蒸,嫩滑嘅雞蛋加入香濃嘅黑松露,令到一碗普通嘅茶碗蒸馬上變得非常特別😍
日本時令生蠔🦪蠔肉肥美好creamy !