2023-10-10
初嘗Omakase🤍今次去到銅鑼灣呢一間日本料理店嘗試一下Omakase我哋挑選左15品嘅套餐🤍首先,嚟到嘅係花膠果凍,非常開胃,酸酸甜甜😋😍擺盤造型非常特別❤️食完開胃菜之後,就嚟咗刺身~總共有四款,全部都新鮮肥美,最鍾意係魚生片夾住海膽😍呢個配搭簡直係無窮嘅享受啊!!超級好食之後就到返熱食,先食咗燒和牛,完全係入口即溶😆🤍仲要充滿肉汁,非常好食😋再嚟就係日本大根加蟹肉,成都菜非常清甜,我自己就好喜歡蟹膏蟹肉茶碗蒸🥹蒸蛋非常滑,入面仲有少少配菜,加上蟹膏鹹香嘅味道,令到菜式非常配合☺️之後又到返壽司,總共有六款,全部都係根據時令嘅,所以每次上去可能都有唔同款式😆最後就有碗湯同埋甜品作結,一開頭以為廚師發板呢啲套餐唔會食得飽肚,但係今次嘅體驗菜式豐富之餘,亦都非常好食😙特別一提係,呢一間餐廳仲歡迎客人主動同佢哋講想食嘅內容同埋金額預算,再會幫客人調整返個菜單,非常有心思!
超級好食