2022-08-13
神石燒喺油麻地、九龍灣、荃灣、大埔、元朗、坑口都有分店,出名食石燒牛,假日嘅石燒套餐都係$78起;不過我今次就食豪啲,試咗壽喜燒最貴嘅套餐,估唔到咁高質👍🏻同埋要讚嘅係,呢度啲枱係對住牆,如果一個人嚟食都唔會尷尬😝🍲壽喜燒A餐 日本鹿兒島A5和牛肉眼 $298落咗order之後等咗半個鐘,個壽喜燒鍋先送上嚟。大丈夫,因為呢個餐係包埋日本珍珠飯、湯同沙律放題☺️沙律菜都新鮮,見店員不停refill;麵豉湯同泡菜牛肉湯嚟講,建議試後者,味道似辣辣哋、有牛肉香味嘅嘅羅宋湯,入邊仲有唔少泡菜🤗至於個飯,加啲紫菜同燒肉汁,真係好惹味,可惜太飽想再食多碗都食唔落🤣講返重點:日本鹿兒島A5和牛肉眼,望落鮮紅色同油花均勻,份量亦都唔少,估計有10塊,放落個甜甜哋嘅壽喜燒湯入邊涮一涮,根本完全唔使蘸任何醬汁已經好香濃牛味同埋入口即溶!Edan喺《闔家辣》入面話「我老母個醬好好味呀~」我就好想用佢個tone講「神石燒個A5和牛肉眼好好味呀~」😍😍 若然唔夠喉,仲可以加HK$12 享用澳洲黑毛和牛一份,但留醫數量有限,每位只限加購一份🐂呢個餐除咗有肉肉,仲有日本雞蛋同埋精選野菜。本身隻生蛋應該係要嚟點A5和牛
🍲壽喜燒A餐 日本鹿兒島A5和牛肉眼 $298
呢個餐除咗有肉肉,仲有日本雞蛋同埋精選野菜。本身隻生蛋應該係要嚟點A5和牛食,但係我唔想食生蛋,所以放咗落湯做蛋花湯,加上精選嘅新鮮野菜:娃娃菜、冬菇、金菇同甘筍片等,絕對令到個湯底更加鮮甜味美🤤另外仲有稻庭烏冬,完全吸收晒啲湯汁嘅精華,真係無敵💯