2019-12-14 1028 瀏覽
嗰日同朋友行行吓街見到呢間餐廳就諗住走過去望下食咩架啦,睇佢個名仲以為係西餐廳,點知原來係主打泰國菜嘅見都幾特別就走去試吓啦野食都有好多唔同種類嘅,當然唔少得香港人自愛嘅pad thai,船河之類啦。首先我哋就叫咗個菠菜沙律,啲菜都好新鮮,加埋個汁就勁開胃喇跟住叫左個沙嗲拼盤,啱啱燒好嘅雞肉串配埋蔬菜同埋特製嘅沙嗲汁非常之夾呀,佢仲好特別咁配埋麵包,唔知係咪就係比我點晒啲沙嗲汁黎食架呢跟住就有個炭燒豬頸肉,估唔到個份量都幾大,而且仲配有一兜糯米飯添,可以夾埋你一齊食跟住仲有個咖喱,食咖哩就梗係要配薄餅啦,點啲汁食又係好正嘅另外仲有個魷魚圈,呢個就比較普通,冇想像中嘅咁好食野飲方面有杯士多啤梨冰沙,一開始仲以為上邊會有啲碟豆花之類所以藍色,點知原來發現藍色嘅只係個杯姐哈哈最後其實已經好飽但仲想食甜品,就叫咗一個椰子千層蛋糕試吓啦,食落去真係淡淡椰子肉,好爽脆,第一次識到個咁好食嘅千層蛋糕

見都幾特別就走去試吓啦

首先我哋就叫咗個菠菜沙律,啲菜都好新鮮,加埋個汁就勁開胃喇

跟住仲有個咖喱,食咖哩就梗係要配薄餅啦,點啲汁食又係好正嘅
另外仲有個魷魚圈,呢個就比較普通,冇想像中嘅咁好食

2019-10-21