2025-02-24
之前同朋友試過牛大人台灣火鍋,一直念念不忘,呢日到訪位於將軍澳嘅分店,地方闊落,環境相當不錯。吃到飽套餐分別有四個餐,正價時段由$258- $488,全部都係120分鐘任點任食。我哋諗住食好啲,點咗最貴嘅日本黑毛和牛A4餐。 湯底選擇共有十款湯底,款款都係好有特色。因為想試真啲個和牛,我哋點咗個阿嬤養生濃湯鍋,入面有好多蟲草花,桃膠,菇菌及蔬菜等,非常足料。 重頭戲當然係佢嘅日本和牛,賣相已經非常靚仔,雪花分布平均。牛味濃郁,入口即溶,真心非常高質。另外亦點咗澳洲和牛M5牛肩卷,牛味好香,質素亦相當好。 套餐仲包咗一個海鮮拼盤,入邊包咗小龍蝦、帶子、蠔、鮑魚等。佢嘅海鮮亦非常新鮮好味,真心有驚喜。牛肉、豚肉及其他火鍋配菜可以透過QR code落單,入邊嘅選擇都好多。推介佢嘅墨魚滑,爽口彈牙。另外仲要推介佢嘅和牛牛丸非常好食,入口好juciy。雖然要加錢,但值得推介。
自助食物區地方闊落,菜類,餃類、丸類、小食、麵食,選擇好多。飲品可以喺自助區度拎茶飲、檸檬茶及汽水之外,同場亦有熱飲選擇,包括無糖紅茶及黑糖薑母茶,仲可以利用QR code點選多款台式特飲,例如珍珠奶茶、手搖檸檬茶等。值得
值得一題,呢期甜品仲附近雀巢KitKat雪糕批,另外亦有Dreyers雪糕批選擇,全部都係高質牌子。
呢間食物嘅質素非常高,尤其鍾意食牛嘅朋友值得一試。