2022-07-08
放假日 想去食台式火鍋今次去咗呢間馬祖無限時台灣養生涮涮鍋位置於食店林立嘅 旺角瓊華中心11樓 食返個Early dinner 先 因為晚上7:30前埋單享有八折優惠。四點半左右就到左 餐廳侍應細心地安排我同媽咪二人坐近門口嘅卡位 有自然光同裝修主力淺白色十分舒適 侍應介紹一下有乜套餐 同湯底。我哋揀咗極級prime grade牛肩脊套餐$398 湯底也十分多款 有選擇困難症嘅我 今次加左$48鴛鴦湯底 養生蟲草花桃膠鷄湯 同爆漿熔岩芫荽豆腐湯底😋 先黎送咗一客Shake shake粉 土地瓜條有埋紙袋同幾款shake shake粉揀 Shake好玩之餘 香脆又美味😋出去攞咗啲嘢飲先 有我哋最鍾意嘅台式茶飲愛民芒茉莉花茶 黑糖檸檬冬瓜茶 調校得非常好飲同平日去台式茶店買嘅一樣如果可以散買就好啦仲有熱飲櫃 可供選擇用手機QR code自己落單方便又快捷 先Order 左啲 美國安格斯牛肉同prime grade牛肩脊肉。到來肉質肥瘦均勻雪花分布好靚 😋即刻淥返幾條食先重有西班牙黑毛豬肉等等肉類可以點 👍🏻除咗肉類之外仲有海鮮。海蝦好大隻 鮮甜美味是日海鮮蟶子帶子 鱔片仲有阿媽最鍾意嘅
今次去咗呢間馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
如果可以散買就好啦
仲有熱飲櫃 可供選擇
用手機QR code自己落單方便又快捷
先Order 左啲 美國安格斯牛肉同
prime grade牛肩脊肉。到來肉質肥瘦均勻
雪花分布好靚 😋即刻淥返幾條食先
重有西班牙黑毛豬肉等等肉類可以點 👍🏻
除咗肉類之外仲有海鮮。
海蝦好大隻 鮮甜美味
是日海鮮蟶子
帶子 鱔片
仲有阿媽最鍾意嘅魚頭(其他台式放題少見)
呢間有得食太好。
呢個手打黑松露墨魚丸 又係第一次食
黎到必食 味香彈牙。
再點啲蔬菜🥬 第一次唔知原來份量咁多個喎
食到最後仲有每人一杯雪糕
Häagen-Dazs士多啤梨
Movenpick 焦糖味
作結尾 十分満足😋
#馬祖無限時養生台灣養生涮涮鍋#旺角瓊華#吃到飽#放題#馬祖#古早味#台式#火鍋#藥膳#養生火鍋放題#台式#MAZU#旺角放題#旺角美食
#hkfoodie#hkfoodshare#hkfoodblog#hongkongfood