舖頭細小,但充滿人情味嘅火鍋店🫶🏻先講食材,用料新鮮高質,男朋友中意食牛,叫左個牛霸王環球拼盤($488),裏面有唔同種類嘅牛部位可以試,手切牛同極級霜降嘅牛味都好重,不過我自己比較鍾意手切牛,因為味道帶有點騷。份量好多,2個人次次叫都食唔曬,3至4個人食就差唔多。每一次去老闆娘都會啲特別推介嘅食物,我地食個日就叫左個墨魚刺身,份量都多,刺身鮮甜爽口,就咁沾wasabi豉油食已經好正,落一落湯灼一灼仲爽口。另外,特別要提嘅係佢地個湯底,我地叫左個冬瓜瑤柱湯($38),好足料,裏面有好多冬瓜、瑤柱、仿翅、蠔豉,最重要係冇落味精,湯底仍然濃味,食到最後飲一啖湯超正!老闆同老闆娘好好客,服務態度亦好好,見過有客生日,佢地都會特登熄燈掛生日快樂燈飾牌同客慶祝,而且好鍾意同客傾偈,記性好好,記得啲客做咩行業,鐘意食咩,真係feel到佢地用心經營。

2023-09-09
$400 (宵夜)