最近聽朋友講話源自日本九州佐賀市嘅YAKINIKU KAKURA真係可以食返日本燒牛肉嘅味道!😍就即管嚟香港嘅第一間分店試吓,試咗先至相逢恨晚!嚟到見到呢度嘅裝修非常日式,樓底高、空間感好大,而且通風系統非常好,食完絲毫燒肉味都冇👍🏻👍🏻,單係呢一點已值得一讚!另外,座位坐得好舒服,而且夠寧靜,有足夠私人空間,唔會侷促,令人放鬆。嘢食方面,午餐價錢$118起,性價比超高!我係燒牛控,當然揀咗兩個 #黑毛和牛 餐😏,分別係: 黑毛和牛大判燒盛盒 、 黑毛和牛大判燒US牛板腱肉。Lunch set包埋有白飯、沙律🥗、餐湯、甜品🍮、餐飲。首先要講講👇🏻#大判燒!黑毛和牛西冷#海外店限定店員主動幫我哋燒 #大判燒! #黑毛和牛西冷 ,服務殷勤周到,只見店員放上爐面,每邊爐幾秒就完成,因為我哋叫咗3塊 ,所以店員幫我哋試唔同嘅熟度,夠晒周到!黑毛和牛西冷上枱大大塊,粉紅色肉質,霜降雪白分布平均,食入口有棉花糖嘅綿軟感覺,肉質細緻雪嫩,真係入口即溶!沾上溫泉蛋一齊食,幼嫩感覺昇華,蛋黃香加上肉香,簡直絕配,此時此刻令人覺得自己身在九洲😌!#黑毛和牛大判燒US牛板腱肉牛板腱肉肉質軟嫩、緊實,有嚼勁,

嘢食方面,午餐價錢$118起,性價比超高!
Lunch set包埋有白飯、沙律🥗、餐湯、甜品🍮、餐飲。

首先要講講👇🏻
#大判燒!黑毛和牛西冷
#海外店限定

#黑毛和牛大判燒US牛板腱肉
牛板腱肉肉質軟嫩、緊實,有嚼勁,而且細嫩多汁,富含油花,烤後特別香😍!

甜品方面,係杏仁豆腐、呍呢嗱味雪米糍
嫩滑嘅杏仁豆腐,綿密細緻,有入口即溶嘅感覺,仲有濃濃嘅杏仁味!再加埋粒雪米糍,大滿足!

呢個價錢有呢一個享受,無論環境、服務、食物質素方面都超晒班!下次一定再幫襯!

2021-12-22
  • 大判燒!黑毛和牛西冷