2020-07-06
幾年前經常嚟現崇山幫個學生補習,嗰時呢個商場都仲未有好多人流,半年前再經過依到入左呢到食飯覺得質素幾好,所以前排就再拜訪🤪餐廳嘅佈局分戶外同戶內,星期六下午嚟嘅時候都幾旺㗎,等左大約15分鐘先有位🤔記得上次嚟嗰陣時,俾佢碗甘筍湯驚艷左😹 我自己由細到大都好憎食紅蘿蔔,但呢碗湯忌廉味同甘荀味平衡得恰到好處,反而令我開始可以欣賞甘筍既優點🤔而佢嘅羅宋湯,菜渣份量十足,煮得好入味。男朋友叫咗佢最鍾意食嘅鹹魚雞粒炒飯,雞肉嘅份量比我想像中多,甚至可以話淡淡都有雞肉🥳 食落去嘅鑊氣亦都好足,反而係鹹魚味較淡,不過我覺得清淡版反而更惹味,唔會死鹹😋我就叫咗紅酒燴牛尾💫 上菜嘅時候仲係熱騰騰既,紅酒汁甜甜地鹹鹹地好惹味,牛尾煮得入味軟淋,幾輕易就可以將肉拆開😛 最後係一料都無剩全部食曬😂點解叫佢做高級西茶記,呢度竟然連法式焗田螺都有得叫😱😱😱 薯蓉牛油香重,田螺加上香草蓉有種好特別既香味。芝士薯條嘅表現反而麻麻哋,不過不失,不過抵讚嘅係份量的確好抵食!全餐中西餐都有得食,埋單都只係$261,cp值高而且質素都唔錯,值得一試!
而佢嘅羅宋湯,菜渣份量十足,煮得好入味。