2020-05-14
最近經常係屋企煮飯,好耐冇岀過街打邊爐啦,今晚有朋友生日,就去左好多人食過都讚既阿爺八鮮煱。.第一輪上嘅包括有花膠雞煲,雞嘅份量啱啱好,同埋雞既肉質非常嫩滑,小辣既品道味道已經好足夠。另外有刺身拼盤及海鮮拼盤,仲有一個是日燉湯。特別一提,老闆超窩心,燉湯嚟到時,佢叫我哋襯熱盡快飲,先唔好掛住影相,因為最重要係食到同飲到食物最新鮮岀爐嘅時候既質素。.廚師推介既有五款海鮮,佢哋全部海鮮都係即劏,確保新鮮,包括鮑魚,龍蝦,蟹仔,扇貝,中海蝦。.個人認為最出色係海中蝦,隻隻都係中size,完全唔會俾啲蛤蟆仔你食,平時喺街市買呢種海蝦都要二百幾蚊一斤,仲有要提下d花蟹仔,新鮮到自己跳左落地😂,認真,呢個價錢食到甘高質素簡直係物超所值,因為平時淨係食海鮮都已經唔止係三百幾蚊呢個價錢。.另外不得不提既有安格斯牛肉,入口即溶,品質非常高。.而我最想提到嘅就係佢嘅服務我哋食咗差不多兩個半小時。佢哋不斷咁幫我哋換碟,差不多一餐飯換左六七次,個人認為佢哋十分在乎客人食飯嘅舒適度,老闆亦都周不時會過嚟同你打招呼,問你地野食質素同想改善嘅地方。.PS. 如果你share佢嘅社交平台,餐廳都會有一份廚師推介特色小
另外不得不提既有安格斯牛肉,入口即溶,品質非常高。
PS. 如果你share佢嘅社交平台,餐廳都會有一份廚師推介特色小食送俾你,今晚就送咗鹽焗奄仔蟹,非常出色。除左火鍋放題之外,仲有外送火鍋🍲,係屋企都可以試到!👍🏻
📍阿爺八鮮鍋 (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場3樓