2019-11-13
係上環ot完想搵間嘢食其實好難, 好多食店都好早休息,更何況夜媽媽唔想食飯只係想食碗車仔麵就更加難,琴日就同同事8點幾一齊去左依間位於新紀元廣場嘅車仔麵店到試下,環境好舒適, 座位同座位之間嘅距離都好闊,而且好光猛同好乾淨,店員好有禮貌真係好難得 😍麻辣小窩米線 🍲🌶老闆娘介紹佢哋嘅麻辣小窩米線係新產品,見到個menu係用麻雀嚟介紹覺得好得意,就叫一碗黎試試啦~我叫左筒子清一色 (爽爆墨魚丸+彈牙貢丸) 加神級蘿蔔同黑松露雞肉水餃~ 個麻辣勁香,個湯底完全係會上癮嘅,啱曬我呢個麻辣控,墨丸同貢丸係好食而且彈牙但係最推介嘅應該係個神級蘿蔔,因為真係有驚喜,又淋又甜又入味😋反而黑松露雞肉水餃就有少少失望,可能係個麻辣湯太濃掩蓋咗黑松露嘅味道啦評分:8/10 千杯不醉雞翼🐥雞翼好淋好滑,花雕味唔太重,28蚊有5隻雞翼,算係性價比高~評分:6.5/10麻辣鴨血🦆7麻辣好惹味,又滑又爽口, 香港好少地方有得食鴨血,而且只係28蚊就有一碟,同同事食完一碟都唔夠喉評分:7.5/10
麻辣小窩米線 🍲🌶
評分:8/10