2022-10-26
♡ 高級日式🇯🇵料理 黑木亭 ♡-今日帶朋友嚟到呢一間位於天后嘅黑木亭~ 之前喺尖沙咀都食過水準好高🥰👍- ♡ 夏之芒 明太子沙律♡ $98芒果香甜多 上面有勁多蟹籽加埋蟹柳絲青瓜絲 口感層次豐富。-♡ 日本啤酒拉麵 ♡ $98一嚟到已經好震撼❤️載住拉麵嘅係一個好大既啤酒杯🍻呢個拉麵上層既忌廉係全人手手打🥰食落去好creamy🤤再加埋有抹茶粉喺上面 仲可以擺埋碎紫菜上去一齊食食每一啖拉麵 🍜 都軟林林~-♡ 帶子海膽青瓜卷 ♡ $188帶子好大粒,青瓜爽脆清甜~ 海膽奶滑又濃郁 入口即溶🥰-♡ 一口和牛三文治 🥪♡ $239 三文治有四種口味,分別有 蜜糖芥末、明太子、芥末同黑魚子醬。三文治烘得好脆卜卜 連埋和牛一齊食 好有風味👍-♡ 蜜桃烏龍熊茶 ♡ $48黎親黑木亭 都係要必點嘅🥰打卡影相📸️ 🫶-♡ 北海道芒果牛乳乳酸 ♡ $48芒果控🥭 必點上面鋪滿棉花糖 ☺️ 好好飲-❥ 黑木亭係我最鍾意去嘅居酒屋 🏮 食物質素高而且服務態度良好👍 每次都比到驚喜我😉#⇢店鋪資料:黑木亭居酒屋 (清風街) (天后)天后清風街10號清風大廈地舖#-#天后美食 #黑木亭 #北角美食
今日帶朋友嚟到呢一間
位於天后嘅黑木亭~
之前喺尖沙咀都食過
水準好高🥰👍
♡ 夏之芒 明太子沙律♡ $98
芒果香甜多 上面有勁多蟹籽
加埋蟹柳絲青瓜絲 口感層次豐富。
♡ 日本啤酒拉麵 ♡ $98
一嚟到已經好震撼❤️
載住拉麵嘅係一個好大既啤酒杯🍻
呢個拉麵上層既忌廉係全人手手打🥰
食落去好creamy🤤
再加埋有抹茶粉喺上面
仲可以擺埋碎紫菜上去一齊食
食每一啖拉麵 🍜 都軟林林~
♡ 帶子海膽青瓜卷 ♡ $188
帶子好大粒,
青瓜爽脆清甜~
海膽奶滑又濃郁 入口即溶🥰
♡ 一口和牛三文治 🥪♡ $239
三文治有四種口味,分別有
蜜糖芥末、明太子、芥末同黑魚子醬。
三文治烘得好脆卜卜
食物質素高而且服務態度良好👍
每次都比到驚喜我😉
#
⇢店鋪資料:
黑木亭居酒屋 (清風街) (天后)
天后清風街10號清風大廈地舖
#
#天后美食 #黑木亭 #北角美食
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處