2022-04-19 405 瀏覽
一出旺角地鐵站步行二十秒,想食放題,見咁方面就上去試下。其實好耐之前都黎過,但係上到去見到裝修過,啲位好坐左同環境舒服左,所以同fd黎食飯吹水都得。睇番menu原來而家放題都有唔同package揀,最貴$5xx,有海膽、極品大拖羅同乳龍蝦等等,今次就食番普通料,選擇都好多,滿載而歸。講下刺身先,三文魚好大塊、北寄貝正常、帶子細粒左小小但好鮮甜、大赤蝦回本之選,新鮮又大隻,對比其他放題餐廳有機會係冇頭既大赤蝦,但呢度幾大赤蝦隻隻都有頭同埋大大隻。熟食方面,鹽燒海蝦都算新鮮,沙律扇貝都好大隻,牛舌燒到好香。另外仲有菜心同白菜仔,蔬菜類好翠綠,唔似煮左好耐擺左好耐咁。其實要講就講唔哂,但overall黎講,自助區既食物一d都唔劣,睇落都幾衛生。仲有蜆、螺同青口,全部都幾爽口,唔係霉肉。裝修後環境係感覺上係衛生好多,而且員工嘅服務態度都好唔同,以往嘅放題啲員工都好趕時間,所以會比較急躁。但係御滿屋既員工做野都快手同埋有禮貌,會主動收碟同埋好快解決到客人既要求,可能有唔同級數既package 所以成間店舖都high class左。

2022-04-19