2016-04-02
以前都食過幾次瀛喜,對佢既印象都好好,自從知開咗極尚大瀛喜,一直蠢蠢欲試,咁岩星期五去cwb行街,行到就黎九點,又未食野,諗起9半去極尚有8折,於是興起話要去食!一入去就見到自助區,等緊野食既時候可以幫自己拿前菜先!牛油果軟殼蟹壽司入正題啦,貪得意試下瀛喜既創意壽司。牛油果加點壽司既豉油食會好似三文魚,非常甘香,仲要對皮膚極好,配上香脆既軟殼蟹,非常夾, 好好食! 忌廉芝士吉列大蝦卷忌廉加芝士好邪惡,入口即融,滿口即時充滿一陣奶香,配上面頭既木魚碎,平衡咗油膩感, 至於大蝦都幾彈牙,整體都值得推薦。蟹柳壽司成日俾男朋友笑我鐘意食cheap 野, 但我真係好鍾意食蟹柳, 好彩佢d壽司既飯少, 唔係食幾舊都飽, 最緊要用咗高級急凍蟹柳,好鮮甜!反而覺得加咗沙律醬多此一舉。黑松露燒三文魚壽司燒完既三文魚依然肥美,配上黑松露,忽然高級,兩種香味交纏,非常有層次。軟雪糕機好正, 有得自己幫自己擠雪糕,佢有兩款揀,一款係vanilla 雪糕, 一款係乳酪雪糕, 仲可以自己加d 朱古力豆上去做裝飾, 好玩兼好食! 甜品既種類真係好多,除咗軟雪糕,仲有呢d 選擇!
入正題啦,貪得意試下瀛喜既創意壽司。
忌廉芝士吉列大蝦卷
黑松露燒三文魚壽司