2022-10-19 63 瀏覽
之前聽過大埔開左間高級法國餐廳,口碑唔錯,今日終於過咗嚟試,果然沒有失望。間餐廳地理位置其實唔難搵,不過由於門口好低調隱敝,可能要花少少時間先搵到個門口😅裝修咁特別,自然食物都好有心思。我哋點了一個set dinner,好豐富,有:法式濃湯係海鮮湯,超足料,啖啖都食到海鮮,超級濃!前菜係刺身,新鮮而且味道好特別!魚子醬多士魚子醬份量都唔少,上面仲有金箔,賣相好吸晴!鵝肝撻呢個超好味,大大件鵝肝係個酥皮撻入面,好香口,有入口即溶嘅感覺!主菜可以自由選擇menu 上其中幾個main course ,我哋揀左威靈頓牛柳,一分錢一分貨!靚料不在話下,烹調方法令個牛更加出色!我哋另外點左北海道松露帶子薏米飯而家興生同飲食唔食碳水化合物。薏米飯好有質感,加上黑松露creamy 滑溜的醬汁,有少少似食緊意大利飯但口感更佳更健康!全部菜式都超吸晴,又睇得又食得!推介黎fine dining!
裝修咁特別,自然食物都好有心思。
我哋點了一個set dinner,好豐富,有:法式濃湯
係海鮮湯,超足料,啖啖都食到海鮮,超級濃!
前菜係刺身,新鮮而且味道好特別!
魚子醬多士
魚子醬份量都唔少,上面仲有金箔,賣相好吸晴!
鵝肝撻
主菜