2021-09-06 33 瀏覽
之前lunch跟同事來過這間中菜餐廳食,覺得唔錯,所以今晚就同屋企人再來試試晚飯!晚上都幾多人黎食,餐廳上有多款小菜可以選擇!鹽燒茄子,這裡的茄子整到好似脆皮豆腐咁,而且仲砌到好似正方形咁,十分得意!食落外層脆口,用上椒鹽黎調味,好香口!內裡的茄子又不會好油,不錯!鮑汁鳳爪,鳳爪的份量都幾多,有濃濃的鮑汁味,鳳爪炆得非常軟腍!而且還有花生,十分美味!保健老火湯,是日的老火湯是赤小豆粉葛煲鯪魚,味道十分濃郁,而且亦有粉葛,好飲之餘又好食!鐵板鮮沙薑陳皮生煎雞,煎雞上鐵板熱辣辣呈上,因為鐵板太熱的關係,店員會幫忙換碟,咁就唔怕整到!雞肉好香沙薑味,亦帶有淡淡hi9陳皮味,雞肉已去骨,煎得香口之餘亦好鮮味,雞肉嫩滑!川辣擔擔麵,擔擔麵都幾重花生醬味,麵底煙韌,肉碎香口!
晚上都幾多人黎食,餐廳上有多款小菜可以選擇!

陳皮味,雞肉已去骨,煎得香口之餘亦好鮮味,雞肉嫩滑!
川辣擔擔麵,擔擔麵都幾重花生醬味,麵底煙韌,肉碎香口!
2021-09-01