2023-03-18
今日去到元朗yoho搵好西食,見到一間裝修周氣氛都好好既餐廳就決定入去chill一chill啦!叫左一個brunch board同埋招牌叉燒班尼迪加水波蛋,taro mochi muffin。以為下午時段食物會比較細份,點知都好大份食完勁飽!招牌叉燒班尼迪同一段食既Benedict有啲唔同,包係用上班鋪既酸種面包,加埋啲菜同醬,食落酸酸地 ,上面既招牌叉燒就係好香,鋪滿蜜汁既ribs。Brunch board揀左4 side dishes, 原來份量都好夠,有磨菇沙律,乳酪水波蛋, 沙律菜cream cheese, 同加錢配招牌叉燒ribs, 全部可以揀酸種面包或飯,我揀左酸種面包,仲可以無限添加!👍🏻👍🏻👍🏻 酸種面包烘左小小似多士,好香脆。而全部沙律side dishes 都唔會整到好濃味,而係好清新既感覺!👍🏻😋咖啡亦係一流,店鋪亦有售賣咖啡豆,今次叫左mocha,好香咖啡豆味,朱古力味又唔太甜,唔會蓋過咖啡香味!茶用左日式茶㝞上,一上台已經有好香lemonade 味!Toro mochi muffin 有煙煙韌韌既mochi入面,toro不太甜,皮做到好香,整體清新!😋😋