香港人用餐在於食物的水準,也在於用餐的環境,如果兩者都有,一定係最佳享受!這裡的set dinner 十分受歡迎,價錢合適,有齊前菜、面包、主菜、飲品(需另加錢)、甜品。香港人都是無扒不歡,特別是牛扒,今次都主要叫左兩個扒:黑毛豬扒及牛扒。由於興致到,同朋友各叫了一杯酒(每位加$50)enjoy ! enjoy!前菜面包有別其他嘅硬包,軟包有香草香,軟綿綿,仲有少少微溫,牛油搽落力有少少溶,食落都好鬆軟。前菜是salad,好fresh好清新,有少少醋令我胃口大開,肉汁一咬落去爆哂出黎,由於菜好新鮮,只需要少少調味都夠哂。無扒不歡,牛扒當然係首選,一上菜好似一件藝術品,色香味俱全,有少量配菜同鬆軟薯蓉,又係一完美配搭。牛扒唔會好多筋,又唔會好鞋,剛好剛好,肉汁豐富。豬扒同牛扒鬥得難分難解,一樣多肉汁夠juicy,一樣夠香!唯有兩樣都食哂落肚啦!豬扒煎得好係好考功夫,驚唔熟,又驚過熟。傾下計,飲下哂,嘆下。甜品係朱古力味,唔會話好濃好「流」,一口一啖啱啱好!

傾下計,飲下哂,嘆下。

甜品係朱古力味,唔會話好濃好「流」,一口一啖啱啱好!