2019-05-21
香港人一年四季都要食火鍋,呢晚我地黎到禾牛薈,一於慰勞下自己!用手機嘟QR code開網頁落單,省時快捷方便,想食咩都好易搵,又有相睇,唔會落錯單~今次揀左花雕雞湯底,非常真材實料,有好甜既龍眼肉,紅枣,黨參等,藥材味稍重。加埋半隻花雕雞,肉質嫩滑。食火鍋重頭戲係咩?一定係肥牛!今次嘗試”特級手切肥牛”,牛味極濃,油脂均匀,完全係好食到停唔到,食完一塊又一塊。如果你問我,除左手切肥牛,仲有咩好推介,一定係水晶粉。仲有好貼心既「滾1分鐘」提示添。水晶粉口感有啲似粉絲,但好食好多,吸埋湯底既精華,不用加餸都好好味。禾牛薈最大特色,一定係真材實料,用心製作。因為食過就會感覺到同外面百幾蚊火鍋放題有好大分別,呢度用料上乘,手打蝦丸超級彈牙,一隻隻蝦肉清晰可見。另外醬料都可以睇得出呢間舖係好用心既,醬料竟然有真瑤柱喔~座位非常闊落,有卡位。不經不覺享受左美食一晚,好滿足呀!
另外醬料都可以睇得出呢間舖係好用心既,醬料竟然有真瑤柱喔~
座位非常闊落,有卡位。不經不覺享受左美食一晚,好滿足呀!