2020-05-25 31 瀏覽
經過荃灣睇到呢間新開嘅⽇本餐廳,服侍員非常有禮貌同積極待客,真係令我不得不入去幫襯⼀下餐廳環境同裝飾好似置⾝喺⽇本居酒屋⼀樣,好有氣氛。花之⼆⼈ $588前菜⿊松露⿂⽣沙律⿂⽣上放左適量嘅⿊松露油新鮮嘅⿂⽣帶有淡淡嘅⿊松露香味。⿂⽣上嘅三文⿂籽都好鮮甜!.燒物豚⾁串、雞翼串、⼤蔥串講到⾄正嘅⼀定係豚⾁串,咬落⼜多⾁汁,外層香脆內層軟得嚟⼜不失咬⼝!.刺⾝三文⿂、油⽢⿂、甜蝦、帶⼦、⾚⾝五款刺⾝都夠凍,⼜夠新鮮,甜蝦夠爽⼝鮮甜,所有刺⾝都好厚⾝⼜夠⼝感,比⾜料!.豚⾁麵豉湯入⾯豚⾁多仲有菇,材料滿滿!.鹿兒島和⽜鍋要講好多次材料真係好⾜就算係和⽜都唔孤寒,應該多過⼗片!鍋底就⽤左壽喜燒汁,配和⽜定蔬菜都⼀樣咁夾!和⽜仲可以配上⽇本⽣蛋,真係好似置⾝係⽇本居酒屋咁呀!

餐廳環境同裝飾好似置⾝喺⽇本居酒屋⼀樣,好有氣氛。
花之⼆⼈ $588
前菜
⿊松露⿂⽣沙律
燒物
豚⾁串、雞翼串、⼤蔥串
刺⾝
三文⿂、油⽢⿂、甜蝦、帶⼦、⾚⾝
豚⾁麵豉湯
入⾯豚⾁多仲有菇,材料滿滿!
鹿兒島和⽜鍋