2022-08-15
屋企人中意食中菜, 趁長輩生日, 特登上網搵左依間行新派路線既中菜廳。 依度既裝潢感覺低調得黎有氣派, 格調帶有酒店中菜廳既感覺。每枱都有既琥珀合桃香脆惹味,仲有唔好錯過瑤柱XO醬,啖啖都係瑤柱絲,鮮香帶微辣。積木茄子賣相精緻, 好似層層疊咁, 外層類似椒鹽豆腐咁, 又薄又脆帶點椒鹽味道好香口。 茄子既口感恰到好處, 唔會過軟, 有點咬口。 尖椒皮蛋醬汁調得好好, 麻辣味平均又香濃, 皮蛋清凉爽口, 香而不腻, 簡易美味。 蟹肉蛋白冬茸羹蛋白, 冬瓜茸同蟹肉都完全融入羹內, 質感濃厚。細看下見到一絲絲雪白蟹肉, 口感滑溜味道細緻, 可以食到蟹帶出既鮮味同冬瓜既香甜。 天府酸菜桂花魚天府酸菜魚係顏府必點菜式黎, 細份量既都比想像中所大, 上枱香氣撲鼻, 片片魚肉都滑溜鮮嫩, 口感彈牙。湯頭味道麻辣鮮香, 花椒八角同酸菜味全部都好有層次, 仲帶有魚湯鮮味, 真係好好食。鍋內仲有木耳,萵荀, 同埋土豆粉, 土豆粉索哂湯汁精華, 煙韌美味!八珍老薑一口黑豚肉創新果然可以帶黎驚喜, 用上八珍老薑配黑豚肉, 中意佢仲加入左蕎頭, 酸甜對比更加突出, 味道層次更加豐富。黑豚肉外層鬆化, 肉質爽口,
依度既裝潢感覺低調得黎有氣派, 格調帶有酒店中菜廳既感覺。
積木茄子
尖椒皮蛋
蟹肉蛋白冬茸羹
天府酸菜桂花魚
八珍老薑一口黑豚肉
創新果然可以帶黎驚喜, 用上八珍老薑配黑豚肉, 中意佢仲加入左蕎頭, 酸甜對比更加突出, 味道層次更加豐富。黑豚肉外層鬆化, 肉質爽口, 毫無膩感。
今晚無論環境, 菜式質素都好高水準, 服務方面亦不得不讚, 店員主動有禮, 亦會不時上前加茶, 整體十分高質。