2020-02-23 1809 瀏覽
朋友臨時約係西營盤weekend食個快lunch,朋友就提議呢間餐廳,因為佢試過lunch唔錯。地點位於高街,西營盤地鐵站好方便。環境望門口完全唔知係食泰國菜,反而似食西餐嘅小店。 環境係舒服嘅。食物質素有lunch set。包湯,木瓜沙律或者兩塊魚塊,同主菜。 飲品要正價買。 叫左船麵配西冷小牛排,係貴價高質船麵。料多,有成五粒泰式魚蛋,另外西冷小牛排份量都出奇地多,而且肉質鮮嫩多汁,唔似雪藏貨。船麵湯底濃郁,交到功課份量睇唔出都幾大,食完係好飽。服務地道泰國人開嘅餐廳,主要用英文溝通,不過佢地都識少少廣東話,服務態度好好,全程保持笑容。不過就有少少心急,湯同沙律未食完,佢地就想收碟。。。價錢以泰國菜尼講,佢算好貴。我嘅船麵要$138再加一服務費,其他咖喱果啲都係over $138。如果食沙爹串燒要$152。。。不過佢真係俾靚同新鮮嘅食材你嘅,加上份量好多, 我朋友叫咖喱煙鴨胸,煙鴨胸係有十幾舊。所以偶而一次食高質啲都可以一試嘅

地點
位於高街,西營盤地鐵站好方便。

食物質素
份量睇唔出都幾大,食完係好飽。

價錢