2019-08-02 328 瀏覽
K11有間以日本神舍做主題既串燒餐廳, 係門外望入, 裝修環境似走高檔路線, 今晚就同好姊妹入去試試!餐廳設吧檯, 隱約見到處理串燒過程, 更設有普通座位呢度主打串燒、少量小食、主食、日本清酒, 串燒即叫即燒, 但款式選擇唔多 【免治軟骨雞肉串燒】HK$118/4件其他串燒餐廳所賣既免治軟骨雞肉串通常都係加沙律醬, 但呢度有比較特色而又驚喜既調味配搭!而且每串都唔會燒太乾, Keep到本身些少肉汁, 又有爽脆碎軟骨增加口感層次汁燒: 燒汁很杰, 平均掛到汁, 同朋友一致覺得味道過鹹激辛: 面層有辣椒醬, 辣度慢慢從舌頭滲出, 惹味過癮鹽燒: 相對好得多, 不會過鹹, 有些少鹹吊味芝士: 芝士被火灸後, 跟雞肉串溶為一體, 每啖都食到芝士鹹香【沖繩菠蘿.膠原BB豬】HK$188BB豬唔會太肥, 只有薄薄油層相連, 皮脆, 肉質非常嫩滑, 味道鹹鹹地, 唔洗額外調味, 味道已不錯!旁邊既菠蘿粒更有驚喜, 面層有薄薄焦糖脆片, 菠蘿多汁滿甜, 食完乳豬, 可以用甜甜菠蘿作甜品~整體質素唔錯, 但價錢偏貴, 邊摸下酒杯底食少少串燒, 邊慢慢同朋友閒聊較適合, 肚餓就可能要幾百蚊先足夠醫肚~

餐廳設吧檯, 隱約見到處理串燒過程, 更設有普通座位

【免治軟骨雞肉串燒】HK$118/4件
汁燒: 燒汁很杰, 平均掛到汁, 同朋友一致覺得味道過鹹
激辛: 面層有辣椒醬, 辣度慢慢從舌頭滲出, 惹味過癮
鹽燒: 相對好得多, 不會過鹹, 有些少鹹吊味
免治軟骨雞肉串燒

【沖繩菠蘿.膠原BB豬】HK$188