2018-11-12 73 瀏覽
上星期同frds去食飯,佢提議左間高cp值嘅西餐廳,見喺荃灣又近我葵芳office,收工好快就去到。閒日8點幾,唔使點等就入得就咁睇餐牌都好多野食揀,但我地得4個女,又唔特別餓,所以就嗌咗一個頭盤,一個小食同一個主菜。上菜速度算合理,落單10分鐘就上頭盤,我地嗌嘅係元貝刺身煙三文魚他他。元貝刺身雖然份量唔多,但好大隻又厚肉,而且都幾鮮甜,正!我平時如果食唔靚嘅煙三文魚會有少少敏感,但呢個完全冇事,配埋下面啲青瓜他他食,好fresh!今日嘅重點黎啦,因為我地幾個都好鍾意食海鮮,所以好重本咁嗌咗個海鮮拼盤,原隻波士頓龍蝦咁上,勁吸引,影完相待應話可以幫我地叫師傅開埋,好貼心!龍蝦食落好爽好彈牙,而且夠鮮甜,食得出係新鮮貨,煎帶子又係好厚肉,同刺身唔同,今次食熟嘅帶子多咗陣香煎嘅味,而且煎得啱啱好,唔會煎到老晒。隔離都仲有啲煙三文魚同沙律菜,都唔錯。最後上菜係干邑龍蝦燴飯,開邊龍蝦上,好足料。平時食嗰啲龍蝦燴飯都係用龍蝦汁,呢個用干邑煮,老老實實,我就食唔出有咩分別嘅,但味道都好夠,啲飯煮得啱啱好,唔會一pat pat爛晒咁,我地4個一人幾啖就好快清晒。走嗰陣唔記得影張單,但我記得人均都係2
閒日8點幾,唔使點等就入得

最後上菜係干邑龍蝦燴飯,開邊龍蝦上,好足料。

走嗰陣唔記得影張單,但我記得人均都係200幾,食咗幾多海鮮下,都算合理價錢。

肉類今次就冇食,但個frd話呢度嘅豬扒整得幾正,等我下次再黎試下。
元貝刺身煙三文魚他他
干邑龍蝦燴飯