2022-12-13 673 瀏覽
呢日去美麗華行街,發現原來宏由The One搬左黎呢度。餐廳裝修偏日本木系風格,環境幾寬敞舒適。之前都有同朋友來食,因為可以品嚐到各款日式輕食、定食和至吸引的甜品,特別係人氣招牌卷蛋等甜品。就快聖誕節,見到餐廳最近還推出了聖誕二人套餐,套餐有齊沙律或湯、主食、甜品、飲品,真係好抵食!.🎄CHRISTMAS SET FOR 2 $398✨.🥗日式沙律 /🥣麵豉湯沙律菜好新鮮,重配有車厘茄和粟米,而麵豉湯係日本餐必備。.主菜:牛肉壽喜燒/豚肉壽喜燒/特製鰻魚飯/日式咖喱炸豬扒或唐揚雞飯 (4選2 ).🐮牛肉壽喜燒牛肉份量不少,有成五大塊,厚薄適中,而且牛味香濃,食落juicy💕壽喜燒入面重有好多新鮮蔬菜🥬、香菇🍄、豆腐、蘿蔔等,加上雞蛋更加美味。跟餐還有蕎麥烏冬🍜,感覺好健康。.🐷日式咖喱炸豬扒飯 豬扒大大塊,炸得好香脆,入面肉質嫩滑,還配有日式炸豬排醬汁。而日式咖喱飯用上日式甜咖喱,十分惹味,撈飯食一流👍🏻.🍓草莓拿破崙伴雪糕拿破崙好有驚喜,食落好酥脆,加上中間夾住香滑的忌廉、香甜嘅士多啤梨、吉士,口感和味道層次豐富😋 伴碟還有大大球雲呢拿雪糕🍦.☕️凍咖啡咖啡大大杯,飲落口感順滑。.🍵日
🎄CHRISTMAS SET FOR 2 $398✨
🥗日式沙律 /🥣麵豉湯
沙律菜好新鮮,重配有車厘茄和粟米,而麵豉湯係日本餐必備。
主菜:
🐮牛肉壽喜燒

🐷日式咖喱炸豬扒飯

🍓草莓拿破崙伴雪糕

☕️凍咖啡
咖啡大大杯,飲落口感順滑。

🍵日本靜岡深蒸煎茶
用上高質靜岡茶葉,帶陣陣抹茶清香,飲落甘甜茶味香龍。