2021-09-14
最近都多咗好多用熱石嚟整燒肉嘅餐廳😍自己就一次都未試過,因為心思思口痕想食燒肉,但係又唔想食燒肉放題咁多肉喎🤣所以今次就揀咗都有唔少分店嘅神石燒😇😇-因為我朋友係住坑口嘅,所以佢攞落樓下嘅東港城就超級方便👍而且東港城入邊嘅餐廳感覺都好似高級啲咁🤣-放工時間,入邊都人山人海,經過門口就已經比佢哋嘅燒肉香氣吸引咗🥳🥳作為大胃王嘅我,雖然唔想食咁多肉,但係都覺得一舊肉嘅餐應該唔夠我食,所以就同朋友一齊叫左個二人餐😂叫左日本A5佐賀和牛二人前,入面包左100g日本A5佐賀黑毛和牛,200g美國極黑豚,120g美洲頂級羊扒,200g美國黑安格斯牛膈肌,2粒北海道珍寶帶子同埋日式清酒煮蜆😋除咗蜆肉之外其他肉嚟嘅時候都係半生😋呢個位好貼心,咁就唔使怕啲肉唔熟啦😇同埋店員都不時幫我哋換熱石,好好服務😍-黑豚肉絕對比到驚喜我,非常厚切😍😍估唔到肉質咁淋,而且仲好香嘅豬肉味,肥瘦適中😍黑毛和牛係呢個set嘅主角吖😍😍睇落去啲油花真係好吸引!食落口果然係入口即溶😋-飯、沙律同埋湯都可以任裝🤣如果唔係幾夠飽嘅人都可以食返夠本吖😆-雖然二人餐嘅價錢唔算好平,但我覺得燒肉嘅質量絕對係對得起呢個價錢,食下食下就發現
雖然二人餐嘅價錢唔算好平,但我覺得燒肉嘅質量絕對係對得起呢個價錢,食下食下就發現原來二人餐都幾多🤣好彩我朋友同我一樣都咁大食👍