2019-09-24 3416 瀏覽
到底buffet控為左食buffet可以去到幾盡?就係當沙田烽煙四起時,仍然要留守等入座。2+2cafe好多年前啱啱出黎做野食過一次,果時咩都唔識,見到自助餐就兩眼發光,中西日甜品有齊,想食咩就食咩,非常滿足。直至大個左,見識多左,知道buffet唔只講款式,仲要講排場,質素,服務,賣點。今次再食2+2,排場明顯屬精品格局,款式唔多,數量唔多,連做緊嘅沖繩祭,燒牛都要瑟縮一角,但座位好多,都幾搞笑。基本大路菜式係有嘅,但質素就有好大進步空間。生蠔只得美國一款,即開都算洗得乾淨,新鮮,一貫美國蠔特色,厚肉但無鮮甜味,滿足重量唔重質就啱晒壽司同刺身都係普通,三文魚唔肥美,連鎖壽司點比佢好鐵板燒龍蝦係我較為欣賞,燒得唔會亁爭爭,食落juicy,肉質彈牙,醬汁有兩款揀,柚子蛋黃醬同我鍾意嘅鵝肝蛋黃醬冷盤海鮮睇相都知有幾豐富,我淨係食左一隻蟹腳,細隻唔在講,仲要無咩味,所以連其他果d我都無試甜品反而比較多選擇,亦比熟食出色;糯米茲嘅食法都幾特別,用本身無味嘅糯米茲突顯抹茶嘅清淡同少少苦嘅oreo,可以一試總括黎講,呢到明顯唔係高級,但味道又唔算差,務求達到基本要求就算,如果唔係有優惠,原價我真係

壽司刺身都係普通,三文魚唔肥美,連鎖壽司點比佢好

總括黎講,呢到明顯唔係高級,但味道又唔算差,務求達到基本要求就算,如果唔係有優惠,原價我真係覺得唔值。